Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі відкрили провадження щодо депутата міськради за хуліганство на сесії


Дмитро Хозін, 1 червня 2017 року
Дмитро Хозін, 1 червня 2017 року

У Дніпрі відкрили провадження щодо депутата міської ради Дмитра Хозіна (фракція «Блок Петра Порошенка-Солідарність») через хуліганські дії на сесії. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в поліції Дніпра.

За даними поліції, щодо депутата відкрили адміністративне провадження за статтею 173 Кодексу про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство): йому інкримінують нецензурні висловлюваннях під час виконання державного гімну на сесії міської ради 12 квітня. Підтвердженням цьому, зауважили в поліції, є відеозапис з сесії.

Водночас сам Дмитро Хозін повідомив, що від слідчих Шевченківського райвідділу поліції міста йому стало відомо про відкриття проти нього кримінального провадження за статтею «хуліганство». Проте на своїй сторінці у Facebook Дмитро Хозін зазначив, що не знає, які саме його дії правоохоронці розглядають як хуліганські.

Раніше, у квітні 2017 року, стало відомо, що поліція відкрила кримінальне провадження через події на сесії Дніпровської міської ради 12 квітня за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб).

12 квітня позачергова сесія Дніпровської міської ради, скликана міським головою Борисом Філатовим з ініціативи кількох фракцій, які вимагали поставити на голосування питання про висловлення недовіри секретареві міської ради В’ячеславу Мішалову і голові бюджетної комісії Артему Хмельникову, була зірвана через штовханину в залі та блокування трибуни. Сесія відбулась наступного дня. Міська рада не підтримала недовіру посадовцям і вони залишились на своїх посадах.

Стаття 173 Кодексу про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство) передбачає накладення штрафу від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

XS
SM
MD
LG