Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах на кілька місяців закриють на ремонт міст через Дніпро


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Із 19 червня розпочнуться ремонтні роботи на єдиному мосту через Дніпро та на дамбі у районі Черкас, який сполучає лівий і правий берег річки на цій ділянці Кременчуцького водосховища. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомили у Черкаській облдержадміністрації.

Ремонт триватиме від чотирьох місяців до півроку. На цей час обмежать рух автотранспорту, зокрема легкових автомобілів. Пропускатимуть лише рейсові автобуси та спецтранспорт по перепустках із 6 до 9 години зранку та із 16 до 19 години ввечері.

«Це однозначно будуть керівники адміністрацій, керівний склад правоохоронних органів, тобто ті, кому дійсно потрібно працювати оперативно», – пояснив, хто підпадає під категорію «спецтранспорт», заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв.

Як повідомляють у службі автомобільних доріг у Черкаській області, для зручності водіїв на автомобільних дорогах Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань, Н-08 Бориспіль-Дніпропетровськ-Запоріжжя та Р-10 Канів-Чигирин-Кременчук будуть встановленні інформаційні стенди про проведення ремонтних робіт на ділянці дороги із зазначенням схеми об’їзду.

Для жителів області запустять два додаткові потяги із Черкас до Золотоноші через Дніпро, але там не діятимуть пільги. За розрахунками чиновників, потяги зможуть перевозити через міст близько 7 тисяч осіб щоденно.

Загалом на ремонт мосту витратять понад 121 мільйон гривень – 100 мільйонів виділили з держбюджету, а ще 15,5 мільйонів – із обласного.

У районі Черкас це єдиний міст, який сполучає лівий і правий берег Дніпра. Найближчі до нього мости є у Каневі та Кременчуку, тож водіям доведеться користуватися саме ними.

XS
SM
MD
LG