Доступність посилання

ТОП новини

Із Roshen у Росії хочуть додатково стягнути 150 мільйонів до бюджету – прес-служба


Липецька фабрика Roshen, архівне фото
Липецька фабрика Roshen, архівне фото

Російська податкова служба зобов’язала торговельний дім ТОВ «Рошен» сплатити додатково 150 мільйонів рублів податків, повідомляє прес-служба корпорації Roshen. Ідеться про дочірнє підприємство корпорації, що реалізувало її продукцію в Росії.

«Була проведена податкова перевірка ТОВ «Рошен» за 2014–2015 роки. У результаті перевірки органи Федеральної податкової служби Росії дійшли неправомірного й необґрунтованого висновку щодо того, що ТОВ «Рошен» при виплаті дивідендів в Україні не мало права застосувати пільги, встановлені в угоді про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна та попередження податкових ухилень від сплати податків між урядом Росії та урядом України від 8 лютого 1995 року», – мовиться у повідомленні.

Представники корпорації заявляють про неправомірність таких претензій з боку Росії.

«Дані претензії є спробою стягнути з корпорації Roshen додаткові податки, які були належним чином сплачені до бюджету України. Корпорація буде використовувати всі наявні правові засоби з метою захистити свої інтереси й права і не допустити неналежного оподаткування доходів корпорації органами ФПС Росії на шкоду бюджетові України», – вважають у Roshen.

Раніше 7 червня російське агентство «Інтерфакс» повідомило про те, що 20 червня Арбітражний суд Липецької області Росії має намір розглянути позов Roshen до Федеральної податкової служби про визнання незаконним рішення Міжрайонної інспекції про виплату в російський бюджет 48 мільйонів рублів. За даними інформагентства, інспекція дійшла висновку про недоплату податку на додану вартість на суму 28,66 мільйонів рублів і нарахувала ТОВ «Рошен» пеню розміром у 8,3 мільйона рублів та штраф 11,45 мільйони рублів.

ТОВ «Рошен», як і Липецька кондитерська фабрика в Росії, що належить корпорації, вже припинили свою діяльність.

Раніше представники Roshen повідомляли, що Липецька кондитерська фабрика припинила випуск продукції з 1 квітня. Наприкінці квітня генеральний директор підприємства Олег Казаков повідомив, що всі співробітники будуть звільнені впродовж квітня-травня.

XS
SM
MD
LG