Доступність посилання

ТОП новини

Сенат США підтримав нові санкції проти Росії


Прапор США
Прапор США

Сенат США у середу проголосував за нові санкції проти Росії. Ініціативу підтримали 97 сенаторів, двоє виступили проти.

Як повідомляє Українська служба «Голосу Америки», документ, який підтримали сенатори з обох партій, законодавчо закріплює та посилює 6 чинних актів, підписаних попереднім президентом США Бараком Обамою.

Сенатори також пропонують доповнити перелік фізичних осіб, проти яких запроваджені санкції, росіянами, які причетні до корупції, порушення прав людини, постачання зброї силам президента Сирії Башара Асада. Нові санкції торкнуться юридичних осіб у сферах видобутку вугілля, металургії та транспорту.

Сенатори також виступили за покарання осіб, які можуть бути причетними до кібернападів на США.

Сенатори позиціонують нові санкції як покарання для Росії за її дії на міжнародній арені – ймовірне втручання в американські вибори у 2016 році, анексію Криму, підтримку режиму сирійського президента Башара Асада. У Сенаті також виступають за те, щоби президент США не міг без схвалення Конгресу пом’якшувати або скасовувати санкції.

Щоб нові санкції набули чинності, їх іще мають підтримати у Палаті представників, а також повинен підписати президент США Дональд Трамп.

Перед голосуванням державний секретар США Рекс Тіллерсон закликав сенаторів не обмежувати Білий дім у можливості налагодити діалог із Кремлем.

У Росії раніше пригрозили заходами у відповідь у разі, якщо США посилять санкції.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

У Сенаті США майже одноголосно підтримали законопроект про нові санкції проти Росії​

XS
SM
MD
LG