Доступність посилання

ТОП новини

США: поліція заарештувала двох людей через сутички охорони Ердогана з демонстрантами


Опоненти Таїпа Ердогана на мітингу у Вашингтоні, 16 травня 2017 року
Опоненти Таїпа Ердогана на мітингу у Вашингтоні, 16 травня 2017 року

Американська поліція повідомила про арешт двох осіб через бійку в травні у Вашингтоні між охоронцями турецького президента Таїпа Ердогана та демонстрантами. Як повідомили поліцейські 14 червня, планується висунути звинувачення ще щонайменше десятку охоронців.

За даними поліції Вашингтона, Сінан Нарін із Вірджинії звинувачується в тяжкому нападі із застосуванням насильства, а інший чоловік – Еюп Єлдірім з Нью-Джерсі за двома звинуваченнями у скоєнні тяжких злочинів. ЗМІ повідомили, що обоє чоловіків фігурували у сутичках минулого місяця.

Один із затриманих Єлдірім нині перебуває під вартою у Нью-Джерсі. Його адвокат розповів, що той займається бізнесом, має трьох дітей і що йому у зв’язку з інцидентом надходили погрози.

Сутичка у Вашингтоні перед резиденцією посла Туреччини 16 травня в ході візиту Ердогана до США напружила відносини між США і Туреччиною. 11 людей постраждали від того, що начальник поліції Вашингтона назвав «жорстокою атакою» на мирних демонстрантів. Сутички сталися, коли Ердоган прибув в резиденцію посла після зустрічі в Білому домі з президентом Дональдом Трампом.

Посольство Туреччини звинувачувало у насильстві демонстрантів, вказавши, що вони пов’язані із угрупованням «Робітнича партія Курдистану», яке Туреччина і Сполучені Штати розглядають як терористичне. Учасники протесту заперечили про причетність до угуруповання.

ЗМІ повідомили, що співробітники правоохоронних органів планують оголосити 15 червня звинувачення червня проти десятка членів безпеки Туреччини.

Державний департамент США заявив, що планує притягнути винних до відповідальності за насильство.

У Вашингтоні сталася бійка під резиденцією посла Туреччини в США (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:20 0:00

XS
SM
MD
LG