Доступність посилання

ТОП новини

Путін про санкції: не було б Криму, придумали б щось іще


Путін про санкції щодо Росії (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:26 0:00

Путін про санкції щодо Росії

Президент Росії Володимир Путін заявив, що справжньою метою запровадження західними країнами санкцій була політика стримування Росії як конкурента, а не реакція на дії Москви проти України. Про це голова російської держави заявив 15 червня під час спілкування з росіянами на «прямій лінії», яка транслюється в ефірі російських центральних телеканалів та радіостанцій.

«Не було б Криму, придумали б щось іще», – стверджує Путін.

Він також вважає, що більше за санкції на російську економіку вплинуло падіння цін на нафту.

«Санкції, звісно, позначилися на російській економіці, але більше вплинула зовнішньоекономічна кон’юнктура, в тому числі падіння цін на енергоносії», – вважає російський лідер.

Він також оприлюднив підрахунки, згідно з якими втрати Москви від санкцій склали 50–52 мільярди доларів, а втрати країн, які їх запровадили, – 100 мільярдів доларів.

США, Євросоюз та інші західні країни в кілька етапів запровадили санкції проти Росії – спершу через анексію Криму, згодом – через роль Москви у збройному конфлікті на Донбасі. Російська влада відповіла своїми обмежувальними заходами, заборонивши, зокрема, постачання до Росії харчів із західних країн.

За оцінками російського незалежного аналітичного центру «Економічна експертна група», втрати Росії від санкцій Заходу за 2014–2017 роки складуть близько 170 мільярдів доларів, іще близько 400 мільярдів доларів Москва втратить через неотримані доходи від нафтогазового сектору. Міністр економіки Росії Антон Силуанов теж оцінював російські втрати від західних санкцій у 40 мільярдів доларів щороку.

XS
SM
MD
LG