Доступність посилання

ТОП новини

Путін відповів на цитування Порошенком слів Лермонтова про «немиту Росію»


Президент Росії Володимир Путін 15 червня на «прямій лінії»
Президент Росії Володимир Путін 15 червня на «прямій лінії»

Президент Росії Володимир Путін 15 червня прокоментував слова президента України Петра Порошенка, який цитував вірші російського класика Михайла Лермонтова про «немиту Росію»

«Петро Олексійович вважає за можливе прочитати цей вірш Лермонтова. Це говорить про те, що він знає російську класику, цікавиться російською літературою. За це похвалю. Але в цього вірша є й інша частина: «Быть может, за стеной Кавказа укроюсь от твоих пашей». Лермонтов написав ці рядки, коли їхав на Кавказ служити в армії. Тоді це була територія Російської імперії. Лермонтов говорив про всю Росію, включаючи ті області, які зараз Україною називаються. Тому з цього приводу носа нема чого дерти», – сказав Путін на «прямій лінії», яка транслюється в ефірі російських телеканалів.

«Може бути, Петро Олексійович подає нам сигнал, що він теж нікуди не збирається. Він каже, що у нього інтереси в Росії є... А насправді Петро Олексійович хотів показати своїм виборцям, що він виконує свої обіцянки, робить цивілізаційний вибір, веде країну до Європи. До речі, там (у Європі – ред.) цих «голубих (тут Путін зробив паузу – ред.) мундирів» значно більше, ніж у нас. І нехай він не розслабляється з цього приводу і поглядає на всі боки. Ми проти цих хлопців нічого не маємо. Хай вам щастить, особливо з новобранцями», – сказав російський лідер.

Президент України Петро Порошенко 10 червня назвав початок дії для України безвізового режиму з Євросоюзом розривом із «Російською імперією».

«Ми з вами, український народ і вся Україна, вступаємо в абсолютно іншу епоху. І ця подія знаменує остаточний розрив нашої країни з «Російською імперією». А українського демократичного світу з авторитарним «русским миром». «Прощай, немытая Россия, страна рабов, страна господ, и вы, мундиры голубые, и ты, им преданный народ», – процитував Порошенко слова класика російської літератури.

Дія безвізового режиму з Євросоюзом для українців розпочалася опівночі 11 червня.

XS
SM
MD
LG