Доступність посилання

ТОП новини

Лінкявічус: ЄС продовжить санкції проти Росії


Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічус
Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічус

Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічус переконаний, що Європейський союз продовжить чинні санкції проти Російської Федерації. Про це він сказав в Адміністрації президента України на спільній прес-конференції з українським та шведським колегами Павлом Клімкіним та Марґот Вальстрем.

«Ми продовжимо санкції в тому вигляді, в якому вони є зараз. Економічні санкції, персональні санкції та санкції стосовно Криму, і все це доволі обґрунтовано», – зазначив Лінас Лінкявічус.

Прес-конференції очільників зовнішньополітичних відомств Литви, Швеції та України передувала зустріч Лінаса Лінкявічуса та Марґот Вальстрем із президентом України Петром Порошенком.

«Глава держави подякував міністрам за активні політичні позиції щодо підтримки незалежності та територіальної цілісності України. Президент також висловив вдячність за значну практичну допомогу, яку Литва та Швеція надають для протидії російській агресії та подолання її наслідків», – ідеться в повідомленні прес-служби Порошенка про цю зустріч.

США, Євросоюз та інші західні країни в кілька етапів запровадили санкції проти Росії – спершу через анексію Криму, згодом – через роль Москви у збройному конфлікті на Донбасі.

XS
SM
MD
LG