Доступність посилання

ТОП новини

Кабмін виділив 250 мільйонів гривень на зведення мостів через Дніпро у Запоріжжі – Гройсман


Недобудований міст через Дніпро в Запоріжжі
Недобудований міст через Дніпро в Запоріжжі

Уряд цього року виділив 250 мільйонів гривень на зведення мостових переходів через Дніпро у Запоріжжі, ще близько 100 мільйонів будівництво отримало від міського та обласного бюджетів. Про це 15 червня під час робочої поїздки до Запоріжжя заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Стільки, скільки років він (міст – ред.) будується, є неприйнятним. 250 мільйонів є в доступі. Треба буде збільшити фінансування на цей інфраструктурний проект – ми його збільшимо. Також виконала обіцянки ваша місцева влада, і з обласного, міського бюджету буде виділено приблизно ще 100 мільйонів гривень»,–повідомив Володимир Гройсман.

12 жовтня минулого року під час свого візиту до Запоріжжя голова Кабміну заявив, що уряд щорічно виділятиме на зведення мостових переходів через Дніпро в Запоріжжі 500 мільйонів гривень.

Роботи зі зведення автомагістралі через Дніпро у Запоріжжі тривають з 2004 року. Нові мости, що мали пройти острів Хортиця, зводилися паралельно нинішнім. Найближчі від Запоріжжя мостові переходи через Дніпро розташовані на відстані понад 200 кілометрів один від одного на території сусідніх областей.

У 2014 році будівництво нових мостів у Запоріжжі було призупинено. Цьогоріч Кабмін та місцева влада домовилися щодо спільного фінансування зведення мостів

XS
SM
MD
LG