Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: Україна повернула понад півмільйона доларів, виведених до США за влади Януковича


Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Генеральна прокуратура України у співпраці з Департаментом юстиції США забезпечила повернення понад півмільйона доларів, які за правління Віктора Януковича вивело з України Міністерство юстиції. Про це у Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко.

«Сьогодні департаментом міжнародно-правового співробітництва Генеральноі прокуратури України у тісній співпраці з Департаментом юстиції США забезпечено повернення в Україну понад 500 тисяч доларів США», – написав Луценко.

За його словами, гроші вивели з України, уклавши фіктивну угоду про надання послуг з американською компанією, інших деталей оборудки генпрокурор не оприлюднив.

«Генеральна прокуратура продовжує здійснювати досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 366, частиною 5 статті 191 КК України», – відзначив Луценко.

Заступник генпрокурора Євген Єнін уточнив, що йдеться про суму близько 560 тисяч доларів США.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 28 квітня 2017 року заявив про завершення процесу переказу конфіскованих коштів колишнього президента України Віктора Януковича і його оточення на рахунки Держказначейства. Рішення про конфіскацію цих коштів ухвалив суд у Краматорську на Донеччині, повідомив тоді Луценко.

XS
SM
MD
LG