Доступність посилання

ТОП новини

Суд в окупованому Криму залишив українського активіста Балуха під вартою


Український активіст, фермер Володимир Балух, архівне фото, 2016 рік
Український активіст, фермер Володимир Балух, архівне фото, 2016 рік

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму залишив без задоволення скаргу адвоката українського активіста Володимира Балуха, термін тримання під вартою залишився колишнім. Про це повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

Адвокат Дмитро Дінзе зазначив, що комплексна експертиза у справі, найімовірніше, не буде закінчена до закінчення гранично допустимого терміну судового процесу. Також він наголосив на відсутності доказів у сторони обвинувачення щодо підстав тримання Балуха під вартою.

Сам активіст назвав те, що відбувається, «оксюмороном» і зажадав показати «ту шкалу соціальної стійкості, за якою його тримають за гратами».

На попередньому засіданні суд також залишив без задоволення апеляційну скаргу захисту українського активіста Володимира Балуха про тримання його під вартою до 4 вересня. При цьому суд скоротив термін перебування активіста під арештом до 31 серпня.

23 травня підконтрольний Кремлю Роздольненський районний суд в анексованому Криму продовжив Балуху запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 вересня 2017 року.

У Міністерстві закордонних справ України засудили рішення продовжити арешт українського активіста.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. За повідомленням його дружини, співробітники спецслужби з’явилися з обшуками до села Серебрянка Роздольненського району Криму. Обшуки відбулися в будинках Балуха і його матері. Співробітники ФСБ заявили, що на горищі будинку, де живе Володимир Балух, були виявлені 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Підконтрольна Кремлю влада Криму також зажадала від Балуха зняти встановлену 29 листопада на стіні його власного будинку табличку «Вулиця Героїв Небесної сотні, 18».

Як розповіли в Кримській правозахисній групі, на думку Володимира Балуха, увага до нього з боку поліції обумовлено його проукраїнської позицією, яка виражалася відкрито – на території його будинку на флагштоку весь цей час майорів державний прапор України.

XS
SM
MD
LG