Доступність посилання

ТОП новини

У Павлограді провели обшук і затримання громадського активіста – «Національний корпус»


У Павлограді правоохоронці здійснили обшук у помешканні й затримання громадського активіста Ярослава Тарасенка. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в обласній організації партії «Національний корпус».

За даними партії, Ярослав Тарасенко є членом громадського формування з охорони громадського порядку «Національного корпусу». Як поінформували в партії, після обшуку в його помешканні посадили до авто і поїхали «в невідомому напрямку».

Водночас у партії не підтвердили, що обшук і затримання Ярослава Тарасенка пов’язані зі справою про вбивство депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, повідомивши, що слідчі дії щодо Тарасенка тривають з 2014 року.

У Павлоградському міськвідділі поліції не підтвердили, але й не спростували інформацію про зв’язок між затриманням Тарасенка і слідчими діями у справі про вбивство Вороненкова.

Раніше, у жовтні 2015 року, у Дніпрі представники «Правого сектору» пікетували будівлю обласної поліції через затримання членів їхньої організації та обшуки в їхніх помешканнях. Мова йшла про затримання у Павлограді чотирьох членів «Правого сектору», зокрема, Ярослава Тарасенка. Міліція повідомила тоді, що їх затримали «у рамках розслідування низки кримінальних проваджень, відкритих за фактами тяжких та особливо тяжких злочинів». У березні 2016 року стало відомо, що Ярослава Тарасенка звільнили з-під варти.

Вороненкова вбили 23 березня в центрі Києва. За даними поліції, у результаті стрілянини також був поранений його охоронець і нападник, який пізніше помер від поранень. Існують припущення, що підозрюваний убивця міг бути російським агентом. Президент України Петро Порошенко назвав це вбивство «актом державного тероризму з боку Росії».

Денис Вороненков, який у грудні 2016 року разом зі своєю дружиною, також колишнім депутатом російської Держдуми Марією Максаковою, переїхав до України, 14 лютого повідомив про отримання українського громадянства. В Україні колишній російський депутат раніше дав свідчення у справі про державну зраду щодо колишнього президента України Віктора Януковича.

XS
SM
MD
LG