Доступність посилання

ТОП новини

Гриневич: в Україні немає достатніх інструментів для об’єктивного рейтингування шкіл


Лілія Гриневич
Лілія Гриневич

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявляє, що в Україні немає достатніх інструментів для об'єктивного рейтингування шкіл, а зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) не може бути абсолютним показником якості навчання,

«Я абсолютна противниця рейтингування шкіл за результатами ЗНО, адже це оцінювання створене для перевірки знань учня, але не відображає прогрес школяра у навчальному закладі», – сказала вона під час спілкування з освітянами на Одещині.

За словами Гриневич, у багатьох країнах для визначення рейтингу шкіл використовується специфічний показник «додана освітня вартість».

«Він враховує початковий рівень учнів, що навчаються в школах, їхній соціальний стан та прогрес, якого вдалося досягнути учню в школі», – пояснила міністр, яку цитує прес-служба Кабміну.

Гриневич вважає, що часто за високими результатами ЗНО стоїть не тільки і не стільки школа, а спроможність батьків створити особливі умови для розвитку дитини.

У травні стартувала основна сесія ЗНО, яка тривала до 16 червня, додаткова сесія відбудеться з 3 до 12 липня. За результатами тестування випускники можуть отримати можливість вступу до вищих навчальних закладів.

XS
SM
MD
LG