Доступність посилання

ТОП новини

Тіла зниклих через аварію біля берегів Японії американських моряків виявили – командування


Американський есмінець USS Fitzgerald, пошкоджений в результаті зіткнення з торговельним судном під прапором Філіппін неподалік берегів Японії, 17 червня 2017 року
Американський есмінець USS Fitzgerald, пошкоджений в результаті зіткнення з торговельним судном під прапором Філіппін неподалік берегів Японії, 17 червня 2017 року

Тіла американських моряків, зниклих після зіткнення есмінця США з контейнеровозом біля узбережжя Японії, знайдені в затопленій частині корабля.

«Коли пошуково-рятувальні екіпажі отримали доступ до місць, які були пошкоджені під час зіткнення, зниклі матроси були виявлені», – йдеться у заяві ВМФ США 18 червня. Офіційно не підтверджується кількість виявлених матросів, але японська громадська телекомпанія NHK повідомляє, що всі семеро моряків загинули.

У командуванні флоту вказали, що деталей про жертв не надаватимуть, поки не будуть поінформовані родичі. Тіла моряків відвезли у військовий шпиталь в Йокосуці, де базується Сьомий флот США, для ідентифікації тіл.

Щонайменше три інших члени екіпажу, зокрема капітан, зазнали поранень в результаті аварії.

Згідно з даними філіппінського МЗС, контейнеревоз, в якому було 20 осіб екіпажу, зазнав легких пошкоджень, потерпілих немає.

У ніч на 17 червня семеро бійців військово-морських сил США були оголошені зниклими безвісти, а капітан та щонайменше двоє людей були поранені внаслідок зіткнення американського есмінця з 285 членами екіпажу на борту із контейнеровозом під філіппінським прапором поблизу берегів Японії, неподалік міста від Йокосуки. У цьому японському місті, на південь від Токіо, розташована база ВМС США. Що стало причиною зіткнення наразі невідомо.

XS
SM
MD
LG