Доступність посилання

ТОП новини

Щонайменше 43 людини загинули через масштабні лісові пожежі у Португалії


Португальські пожежники гасять лісові пожежі, 18 червня 2017 року
Португальські пожежники гасять лісові пожежі, 18 червня 2017 року

Влада Португалії повідомила, що через масштабні пожежі, які вирують в центральній частині країни, загинуло щонайменше 43 людини, щонайменше 59 поранені. Найбільше жертв у муніципалітеті Лейрія.

«На жаль, це, мабуть, найбільша трагедія, яку ми спостерігали за останні роки через лісові пожежі», – повідомив в оперативному штабі біля Лісабона 18 червня прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта.

За його словами, кількість жертв може зрости. «Зараз пріоритет полягає в тому, щоб врятувати тих людей, які все ще можуть бути в небезпеці», – додав прем’єр.

Сьогодні, як повідомив Кошта, Іспанія виділила два літаки, щоб допомогти португальським пожежникам загасити полум’я.

Близько 600 пожежників і 160 транспортних засобів від 17 червня гасять пожежу в муніципалітеті Педроган-Гранді, що за приблизно 50 кілометрів від Коїмбри. Вогонь вже поширився у кількох напрямках.

В уряді Португалії повідомили про намір оголосити національну жалобу за загиблими через пожежу.

Європейський союз заявив, що на прохання Лісабона також надасть пожежні літаки.

Комісар ЄС з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Хрістос Стиліанідес повідомив, що Франція запропонувала три літаки для допомоги Португалії.

Нині у Португалії панує сильна спека, в деяких регіонах температура повітря перевищила 40 градусів за Цельсієм. Лише за ніч спалахнуло близько 60 лісових пожеж.

XS
SM
MD
LG