Доступність посилання

ТОП новини

Партія Макрона здобуває значну більшість за результатами другого туру виборів у Франції


Президент Франції Емманюель Макрон голосує на виборах, 18 червня 2017 року
Президент Франції Емманюель Макрон голосує на виборах, 18 червня 2017 року

Партія президента Франції Емманюеля Макрона «Республіко, вперед!» здобуває значну більшість у парламенті країни за результатами другого туру виборів, які відбувалися за мажоритарною системою. Як повідомляє агентство France-Presse за результатами екзит-полів, партія Макрона матиме від 355 до 425 місць у парламенті, який складається з 577 депутатів.

Якщо ці дані будуть підтверджені, 39-річний Макрон отримає більше можливостей для реалізації своєї орієнтованої на розвиток бізнесу проєвропейської економічної та політичної програми.

Партія «Республіканці», яка в попередньому парламенті мала близько 200 місць, цього разу матиме від 97 до 130 депутатів. Найбільшими невдахами кампанії експерти називають партію соціалістів, які втратили понад 200 депутатів, і тепер цю політичну силу представлятимуть від 27 до 49 обранців. Такою є реакція виборців на результат правління соціаліста Франсуа Олланда, зростання безробіття та соціальної напруженості.

Очолюваний Марін Ле Пен «Національний фронт» матиме від чотирьох до восьми депутатів, але сама лідерка крайньо правої політичної сили пройшла до парламенту.

Явка на виборах була найнижчою за останні 10 років, повідомило МВС Франції, яке в цій країні відповідає за організацію виборів. Станом на 17:00 за місцевим часом проголосували лише понад 35% виборців.

XS
SM
MD
LG