Доступність посилання

ТОП новини

Психіку підозрюваного через наїзд на пішоходів у Лондоні перевіряють медики – поліція


Сили безпеки у північному районі Лондона, біля Фінсбері-парку, де фургон наїхав на пішоходів, Великобританія, 19 червня 2017 року
Сили безпеки у північному районі Лондона, біля Фінсбері-парку, де фургон наїхав на пішоходів, Великобританія, 19 червня 2017 року

У британській поліції повідомили, що підозрюваного через наїзд на пішоходів біля мечеті в Лондоні 48-річного чоловіка доставили до лікарні для перевірки медиками його психічного здоров’я. Інших подробиць про чоловіка чи його причетність до інциденту поліція не вказує.

Інцидент, як пишуть ЗМІ, може бути оголошений терористичним актом, але офіційної заяви про це немає.

За даними правоохоронців, одна людина через наїзд загинула, десятеро поранені, зокрема двом надали першу медичну допомогу на місці, інших вісьмох – госпіталізували до трьох лікарень Лондона.

Через декілька хвилин після півночі 19 червня біля мечеті в районі Фінсбері-парку, на вулиці Севен-Сістерз у Лондоні, фургон наїхав на пішоходів, коли віряни поверталися з нічної молитви у священний для мусульман місяць Рамадан.

Цей інцидент схожий на той, що стався 3 червня на Лондонському мосту в британській столиці. Тоді автомобіль врізався у натовп пішоходів, після чого троє бойовиків напали з ножами на людей на сусідньому ринку Боро-Маркет. Поліція застрелила трьох екстремістів-мусульман, що скоїли напад. Жертвами нападу стали восьмеро людей, десятки були поранені.

XS
SM
MD
LG