Доступність посилання

ТОП новини

Трамп відправляє двох помічників для зустрічі з ізраїльтянами та палестинцями – Білий дім


Президент США Дональд Трамп під час виступу в Музеї Ізраїлю в Єрусалимі, 23 травня 2017 року
Президент США Дональд Трамп під час виступу в Музеї Ізраїлю в Єрусалимі, 23 травня 2017 року

У Білому домі заявили, що двоє провідних радників президента США Дональда Трампа вирушають до Єрусалима і Рамалли, щоб відновити мирні переговори між Ізраїлем і палестинцями.

Головний радник Білого дому і зять Трампа Джаред Кушнер та помічник з питань національної безпеки Джейсон Ґрінблатт вирушають в регіон, заявили в адміністрації американського президента 18 червня. Ґрінблатт, як очікується, прибуде туди 19 червня, а Кушнер – 21 червня.

«Схвильований, вирушаючи до Іраїлю і на Палестинські території, щоб продовжити дискусію про можливість миру», – написав напередодні у соцмережі Ґрінблатт.

Двоє помічників Білого дому проведуть зустрічі в Єрусалимі і Рамаллі, щоб почути від ізраїльських і палестинських лідерів «про їхні пріоритети і потенційні наступні кроки», сказав представник адміністрації.

«Президент Трамп дав зрозуміти, що робота над досягненням міцного мирної угоди між ізраїльтянами і палестинцями є для нього головним пріоритетом. Він твердо переконаний в тому, що мир можливий», – заявили в Білому домі.

Наприкінці травня Дональд Трамп мав окремі зустрічі з прем’єр-міністром Ізраїлю і головою Палестинської національної адміністрації Махмудом Аббасом з метою надати нового імпульсу мирним переговорам, які зупинилися з 2014 року. Тоді він закликав ізраїльтян і палестинців досягти компромісу щодо мирних домовленостей і вказав, що обидві сторони продемонстрували готовність зробити це.

XS
SM
MD
LG