Доступність посилання

ТОП новини

Британія: Мей заявила, що наїзд на пішоходів біля мечеті в Лондоні розслідують як теракт


Фото фургона, який, як припускають, в'їхав у пішоходів в районі Фінсбері-парку у Лондоні минулої ночі, 19 червня 2017 року
Фото фургона, який, як припускають, в'їхав у пішоходів в районі Фінсбері-парку у Лондоні минулої ночі, 19 червня 2017 року

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що наїзд на пішоходів біля мечеті в Лондоні розслідують як терористичний напад. Вона повідомила, що вранці 19 червня збирається надзвичайне засідання Кабінету міністрів через події минулої ночі.

«Всі мої думки з тими, хто постраждав, їхніми близькими та аварійними службами, які працюють на місці події», – сказала Мей.

У свою чергу, мер Лондона Садік Хан повідомив, що для захисту громадян, особливо тих, хто відзначає місяць Рамадан, були розгорнуті додаткові сили поліції. Він назвав інцидент «нападом на всі наші спільні цінності терпимості, свободи і поваги».

В ніч на 19 червня біля мечеті в районі Фінсбері-парку, на вулиці Севен-Сістерз у Лондоні, фургон наїхав на пішоходів, коли віряни поверталися з нічної молитви у священний для мусульман місяць Рамадан. За останніми даними, одна людина загинула, десятеро були поранені. Поліція після інциденту затримала 48-річного чоловіка, його психічне здоров’я досліджують лікарі.

XS
SM
MD
LG