Доступність посилання

ТОП новини

Росія: в Петербурзі в камері, де були затримані 12 червня, розпилили газ


Поліція затримує учасників акції протесту в Санкт-Петербурзі, Росія, 12 червня 2017 року
Поліція затримує учасників акції протесту в Санкт-Петербурзі, Росія, 12 червня 2017 року

У російському Санкт-Петербурзі затримані на антикорупційній акції 12 червня заявили, що поліцейські розпилили сльозогінний газ в одній із камер відділу поліції, повідомляє правозахисний проект «ОВД-Инфо».

Аудіозапис із розповідями двох очевидців передав виданню петербурзький штаб російського опозиціонера Олексія Навального. «ОВД-Инфо» підтвердив цю інформацію ще у двох затриманих, які провели ніч на 13 червня в цьому відділенні поліції.

За їхніми словами, в одній із камер був чоловік, що поводив себе агресивно. Поліцейські вдарили цього чоловіка кілька разів, а потім розпорошили газ із перцевого балона, заявили затримані. Через вентиляцію газ потрапив у сусідні камери. Затримані, які перебували там, почали кричати і просили викликати лікаря, бо серед них був хворий на бронхіальну астму. Поліцейські на прохання не реагували, мовиться в повідомленні.

Одному із затриманих, який зміг пронести в камеру мобільний телефон, вдалося викликати лікарів. Після цього 17 людей, яких залишили на ніч у відділенні поліції, перевели в підвальне приміщення, де протримали до вечора наступного дня без їжі, роздавши по пляшці води, повідомляє «ОВД-Инфо». «Це було пекло», – розповіла одна із затриманих, яка провела в підвалі 28 годин.

12 червня під час акції проти корупції у Санкт-Петербурзі затримали понад 600 людей. Міські суди зареєстрували 546 матеріалів на затриманих. Їх звинувачують в участі в неузгоджену з владою мітингу і непокорі поліції.

XS
SM
MD
LG