Доступність посилання

ТОП новини

Організатори заявили про 7 нападів на учасників Маршу рівності після його завершення


Марш рівності у Києві, 18 червня 2017 року
Марш рівності у Києві, 18 червня 2017 року

Директор громадської організації «Київпрайд», організатора Маршу рівності у Києві 18 червня, Оксана Панухник заявляє про 7 нападів на учасників маршу після його завершення. Про це вона сказала сьогодні на брифінгу у Києві.

«Загалом за ці сім випадків постраждало 10 осіб. Ми зараз з ними на контакті, намагаємось надати допомогу», – повідомила Панухник.

За її словами, постраждали переважно чоловіки, але є повідомлення про одну жінку. Панухник стверджує, що серед постраждалих також монітор-спостерігач, родом з Білорусі, і журналіст.

Інформації з інших джерел про дані щодо постраждалих немає.

Водночас у «Київпрайді» стверджують, що Марш рівності у неділю відбувся загалом на високому рівні.

«Ми отримали величезну підтримку і з боку представників ЛГБТ-спільноти, з боку людей, які не є членами ЛГБТ-спільноти, міжнародних організацій, дипломатичних установ, українських правозахисних ЛГБТ-організацій», – додала Панухник.

18 червня у Києві відбувся Марш рівності, що тривав більш ніж годину і проходив під посиленим наглядом правоохоронців. Перед початком маршу противники акції, близько сотні представників переважно націоналістичних організацій, неподалік парку імені Тараса Шевченка, утворили «ланцюг», безперервно рухаючись пішохідним переходом. Крім того, кілька супротивників акції підпалили символічний прапор ЛГБТ-спільноти. З ними поліція провела профілактичну бесіду. У кількох молодих людей під час перевірки правоохоронці виявили балаклави, газові балончики, курячі яйця та зеленку.

Поліція повідомила, що під час маршу затримала шістьох осіб, які намагались прорвати «кордон» силовиків. Пізніше їх було звільнено без складання адмінпротоколів. Повідомлень про напади на учасників маршу в час його проведення не було, як і про постраждалих серед учасників, водночас двоє поліцейських зазнали легких травм.

Вже безпосередньо після маршу було затримано одного з нападників на учасників Маршу рівності на Контрактовій площі у Києві, а також локалізовано конфлікт у центрі столиці, коли з чоловіка намагалися зірвати браслет з символікою ЛГБТ, повідомили в поліції.

XS
SM
MD
LG