Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: суд ухвалив рішення про передачу Одеського НПЗ у власність держави


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що Суворівський районний суд Одеси ухвалив рішення про передачу Одеського нафтопереробного заводу у власність держави.

«У рамках укладення угоди зі слідством районний суд Одеси виніс вирок про спецконфіскацію цілісного майнового комплексу Одеського НПЗ як знаряддя злочину злочинної організації Курченка. Завод перейшов у власність держави в особі Кабінету міністрів України», – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Генпрокуратура України визнала групу компаній СЄПЕК Сергія Курченка, якого зараховують до близького оточення колишнього президента Віктора Януковича, злочинною організацією і повідомила про досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, «члени якої упродовж 2010-2014 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки з метою заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема компаній «Нафтогаз» та «Укргазвидобування», а також Національного банку України».

Рішеннями судів в Україні на майно Сергія Курченка накладено арешт, а щодо нього самого винесено рішення про заочне засудження. За даними СБУ, Курченко переховується в Росії.

99,5 відсотків акцій компанії належать Empson Limited. У 2013 році Антимонопольний комітет дозволив цій кіпрській компанії купити ці акції Одеського НПЗ.

XS
SM
MD
LG