Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: у справі про незаконний видобуток бурштину затримані 6 людей


Артем Ситник
Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляє, що у справі про незаконний видобуток бурштину повідомлено про підозру шести людям.

«Наразі повідомлення про підозру оголошено шести особам – двом охоронцям народного депутата, помічнику і трьом представникам міжфракційного депутатського об’єднання», – сказав він.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що загальна сума хабара – 285 тисяч доларів, з яких 85 тисяч доларів попередньо передали охоронцям, які були також помічниками-консультантами депутата, а у ході передачі 200 тисяч доларів відбулися затримання.

«Зараз затримано шестеро осіб – троє помічників депутатів, один охоронець і два представники громадської організації, які здійснюють боротьбу з корупцією», – сказав він.

За версією слідства, народні депутати Максим Поляков і Борислав Розенблат з метою отримання неправомірної вигоди внесли до Верховної Ради законопроекти щодо видобутку бурштину в інтересах компанії-нерезидента. Депутати звинувачення силовиків відкидають.

XS
SM
MD
LG