Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: до генпрокурора спрямовані документи на зняття недоторканності з депутатів Розенблата і Полякова


Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявляє, що до генерального прокурора спрямовані документи на зняття недоторканності з народних депутатів з фракції «Блок Петра Порошенка» Борислава Розенблата і з фракції «Народний фронт» Максима Полякова.

«Сподіваюсь, що генеральний прокурор оперативно відреагує… і відповідно направить подання до парламенту, оскільки в нас не так багато часу. Докази зібрані в рамках проведення як негласних слідчих дій, так і гласних слідчий дій. Доказової бази достатньо для того, щоб позитивно вирішити питання щодо подання про зняття депутатської недоторканності», – сказав Ситник.

За версією слідства, Максим Поляков і Борислав Розенблат з метою отримання неправомірної вигоди внесли до Верховної Ради законопроекти щодо видобутку бурштину в інтересах компанії-нерезидента.

«Представник підприємства-нерезидента в Україні звернулася до знайомих з метою налагодження видобутку бурштину, запропонувавши внести зміни у Податковий та Митний кодекси. Останні влаштували зустріч представника з головою секретаріату міжфракційного депутатського об’єднання «Депутатський контроль», який вихваляють за численні «надійні» відносини з народним обранцями. Цей представник звернувся до члена вказаного депутатського об’єднання, народного депутата Полякова для сприяння в реалізації вказаних інтересів шляхом використання законодавчої ініціативи», – заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

«Поляков, у свою чергу, залучив до вказаної діяльності депутата Розенблата, оскільки останній є автором законопроекту, що регламентує видобуток та експорт бурштину, тому без його активної участі досягти задуманого не було б можливості», – додав він.

За даними САП, загальна сума хабара – 285 тисяч доларів.

Борислав Розенблат заявив, що готовий до співпраці зі слідством, але наголосив, що він ніяких протизаконних дій не вчиняв.

«Якщо буде виклик у НАБУ, то я, звичайно, піду. Я готовий до співпраці. Повністю впевнений у своїй рації. Знаю, що ніяких протизаконних дій я не вчиняв», – написав він на своїй сторінці в в Facebook.

Водночас Максим Поляков заявив, що НАБУ займається політичним переслідуванням.

Цього тижня, а також 10–14 липня Верховна Рада працює у режимі пленарних засідань. Після цього у липні завершується шоста сесія Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG