Доступність посилання

ТОП новини

Київрада вирішила припинити угоду з «Київенерго» після опалювального сезону у 2018 році


Київ, березень 2017 року
Київ, березень 2017 року

Київська міська рада ухвалила рішення про припинення угоди з енергопостачальною компанією «Київенерго».

Як повідомляє прес-служба КМДА, це рішення передбачає завершення угоди після закінчення опалювального сезону 2017/2018 років.

«Угода з «Київенерго» завершується 31 грудня 2017 року, тобто посеред опалювального сезону. «Київенерго» повинне допрацювати до кінця опалювального сезону, що передбачене рішенням, наприкінці квітня наступного року договір припинить дію», – заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, це рішення Київради дасть змогу повернути місту 100% контролю за роботою теплоенергетичного комплексу.

«Ми повинні проінвентаризувати понад 90 тисяч об’єктів, визначити їхній технічний стан. Мова йде про 3 тисячі теплових пунктів, 2,6 тисяч теплових мереж, одних із найбільших у Європі теплоелектроцентралей – ТЕЦ № 5 і ТЕЦ № 6, майже 200 котелень, сміттєспалювального заводу «Енергія», – сказав Пантелеєв.

Напередодні у Київській міській держадміністрації повідомили про можливу співпрацю з фінською енергетичною компанією Fortum після завершення контракту з «Київенерго». За даними КМДА, Fortum – фінська державна енергетична компанія, яка здійснює діяльність у скандинавських і балтійських країнах, а також у Польщі.

За даними, які поширило «Київенерго», станом на 1 червня місто заборгувало перед підприємством за послуги теплопостачання 3,8 мільярда гривень.

Тим часом 31 травня «Укртрансгаз» оприлюднив заяву про те, що підприємства «Київенерго» сформували заборгованість перед Укртрансгазом, яка складає понад 52% від заборгованості всіх тепловиробників України.

XS
SM
MD
LG