Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко після зустрічі з Трампом: дія санкцій США проти Росії буде продовжуватись


Петро Порошенко (л) і Дональд Трамп (п) під час зустрічі в Білому домі, 20 червня 2017 року
Петро Порошенко (л) і Дональд Трамп (п) під час зустрічі в Білому домі, 20 червня 2017 року

Президент України Петро Порошенко після зустрічі з президентом США Дональдом Трампом заявив, що дія санкцій США проти Росії буде продовжуватись.

«Думаю, це очевидно. На сьогоднішній день СЩА приймають додаткові санкції практично кожного дня. Я бачу позицію Сполучених Штатів Америки як твердого, надійного і стратегічного партнера України», – сказав Порошенко, відповідаючи на питання, чи отримав він від Трампа чітке підтвердження, що санкції з Росії не будуть зніматись до повернення Криму і припинення бойових дій на Донбасі.

При цьому Порошенко зауважив, що не бачить необхідності у зміні мінського формату переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

«США є нашим партнером. Ми дуже зацікавлені у залучені США до активного процесу», – зазначив він та нагадав, що США є країною гарантом згідно Будапештського меморандуму.

Порошенко вважає, що сьогоднішня зустріч підтверджує важливість України для США і рішучу налаштованість на підтримку Києва.

У Білому Домі наразі результати зустрічі не коментують.

Міністерство фінансів США сьогодні повідомило про внесення нових фізичних і юридичних осіб у списки для обмежень, запроваджених раніше кількома пакетами через агресію Росії проти України, спершу в Криму, а потім на частині Донбасу.

Порошенко розпочав робочий візит до США 19 червня.

XS
SM
MD
LG