Доступність посилання

ТОП новини

Трамп може допомогти принести мир в Україну – Порошенко


Петро Порошенко (л) і Дональд Трамп (п) під час зустрічі в Білому домі, Вашингтон, 20 червня 2017 року
Петро Порошенко (л) і Дональд Трамп (п) під час зустрічі в Білому домі, Вашингтон, 20 червня 2017 року

Президент України Петро Порошенко вважає, що президент США Дональд Трамп може принести мир в Україну, про це з посиланням на інтерв’ю американському телеканалу Fox News повідомляє прес-служба глави української держави.

«Сьогодні дуже унікальний день в українсько-американських відносинах. Це була моя перша зустріч з Президентом США. І я побачив справжнього лідера… Я абсолютно впевнений, що Президент Трамп як справжній харизматичний лідер може допомогти принести мир на нашу землю», – сказав для Fox News в час свого візиту до Вашингтона Петро Порошенко.

Президент України Петро Порошенко під час інтерв’ю американському телеканалу Fox News. Вашингтоні, 20 червня 2017 року
Президент України Петро Порошенко під час інтерв’ю американському телеканалу Fox News. Вашингтоні, 20 червня 2017 року

Президент також повторив, що українська делегація отримала переконливе підтвердження, що США підтримують незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

«Ми задоволені всеохоплюючою підтримкою з боку США, яку продемонстрували президент Трамп і віце-президент Пенс», – додав Порошенко.

Він повідомив, що під час переговорів обговорювались два блоки питань: щодо мирного врегулювання та реформ в Україні.

«Ми говоримо про ефективну взаємодію у впровадженні реформ в економічній сфері – від поставок вугілля з Пенсильванії українським електростанціям до зрідженого газу з Луізіани до української газотранспортної системи та співпраці в сфері атомної енергетики», – сказав Порошенко.

Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у Вашингтоні, в перебігу якого він зустрічався з президентом і віце-президентом США, державним секретарем, міністрами оборони і енергетики, а також керівниками Міжнародного валютного фонду і Світового банку. Як оцінив ці зустрічі раніше Петро Порошенко, вони засвідчили високий рівень підтримки України з боку США. У свою чергу, Дональд Трамп заявив про добрі дискусії і значний поступ під час зустрічі з Порошенком.

XS
SM
MD
LG