Доступність посилання

ТОП новини

Оліфер: українська сторона засуджує напад на беззбройний патруль ОБСЄ


Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі, архівне фото
Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі, архівне фото

Українська сторона засуджує напад на беззбройний патруль ОБСЄ 20 червня. Про це за підсумками засідання повідомила речниця представника України у групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Ми категорично засуджуємо цю спробу залякати співробітників місії, вимагаємо знайти і покарати винних. На території ОРДЛО відбувається все більше насильства і погроз щодо співробітників місії. Так, починаючи з 23 квітня 2017 року, коли на території ОРЛО трагічно загинув представник СММ, кожен третій день відбуваються серйозні інциденти, пов’язані з безпекою СММ ОБСЄ», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

В Організації з безпеки і співпраці в Європі ввечері 20 червня повідомили про напад на патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні, який стався біля вокзалу в окупованій Ясинуватій Донецької області. За даними ОБСЄ, двоє чоловіків в одностроях військового зразка, один із них із автоматом Калашникова, почали агресивно кричати на спостерігачів, що перебували на місці спостереження у двох броньованих автах. Коли патруль намагався від’їхати, чоловік із автоматом переслідував автомашини, намагався відчинити двері чи вибити вікно прикладом, наставляв зброю на присутніх в авті, а коли вони врешті вирвалися, стріляв їм услід, але не влучив. Унаслідок інциденту було пошкоджене одне з віконець одного з авт.

Цей напад засудила речниця Міністерства закордонних справ України Мар’яна Беца. Вона назвала його черговим порушенням мінських домовленостей про врегулювання на окупованій частині українського Донбасу.

В угрупованні «ДНР» заявили, що «спецслужби» бойовиків уже затримали «озброєних людей, які напередодні вдень напали на патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в місті Ясинувата».

Схожі інциденти зі спробами нападів на спостерігачів ОБСЄ стаються на окупованій частині Донбасу регулярно. На вільних частинах України схоже ставалося кілька окремих разів.

XS
SM
MD
LG