Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжив запобіжний захід для Насірова


Роман Насіров у Апеляційному суді Києва, архівне фото
Роман Насіров у Апеляційному суді Києва, архівне фото

Солом’янський райсуд Києва продовжив запобіжний захід для відстороненого голови Державної фіскальної служби України Романа Насірова.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, сьогодні о 18:00 закінчився термін дії попереднього запобіжного заходу.

Суд під час розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження запобіжного заходу Насірову вирішив зробити частково закритим засідання, оскільки під час розгляду розголошуються дані про стан здоров’я, а Насіров виступає проти цього.

На початку березня суд арештував Насірова з можливістю застави в 100 мільйонів гривень, яку внесли його дружина і тесть. Після цього відсторонений голова ДФС вийшов із СІЗО. Пізніше цей запобіжний захід продовжили до 26 червня.

Слідство вважає, що Роман Насіров упродовж 2015–2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень. Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

XS
SM
MD
LG