Доступність посилання

ТОП новини

Урядові сили Сирії оголосили одностороннє припинення вогню на півдні


Сирійський бойовий літак бомбардує позиції супротивників режиму, архівне фото
Сирійський бойовий літак бомбардує позиції супротивників режиму, архівне фото

У Сирії урядові сили оголосили одностороннє припинення вогню на півдні країни, заявивши, що мета цього – підтримати зусилля, спрямовані на примирення.

Це припинення вогню, вже друге за останні два тижні, буде стосуватися провінцій Дараа, Кунейтра і Свейда, повідомили урядові сирійські засоби інформації напередодні призначеного чергового кола мирних переговорів у столиці Казахстану Астані.

Цей режим уже діє від полудня в неділю і має протривати до півночі в четвер, 6 липня, мовиться в заяві.

Схоже, що цей режим не буде стосуватися бойових дій урядових сирійських сил проти бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Але про переговори в Астані, заплановані на вівторок, у цій заяві прямо не згадано.

У цих переговорах між представниками сирійської влади і опозиції виступають посередниками Туреччина, Росія й Іран. Москва і Тегеран підтримують владу авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада, Анкара – частину опозиційних до нього сирійських сил. При цьому Росія, Туреччина, а також США ведуть у Сирії безпосередні воєнні кампанії проти бойовиків «Ісламської держави»; Москва також здійснює удари по інших супротивниках влади Асада, зокрема й по тих, що мають підтримку Заходу й арабського світу.

XS
SM
MD
LG