Доступність посилання

ТОП новини

Українська сторона в Мінську закликає повернути деякі захоплені бойовиками території


Представник України в контактній групі, екс-президент Леонід Кучма
Представник України в контактній групі, екс-президент Леонід Кучма

Українська сторона в Тристоронній контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі наполягає на поверненні під контроль Києва територій, захоплених підтримуваними Росією бойовиками на порушення Мінського меморандуму 2014 року, повідомила речниця представника України в ТКГ, екс-президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

«Українська сторона ставить питання про повернення під контроль України територій, захоплених незаконними збройними формуваннями на порушення Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і про повернення незаконних збройних формувань до Мінської лінії 19 вересня 2014 року», – написала вона у Facebook за підсумками засідання групи в білоруському Мінську 5 липня.

На попередніх зустрічах контактної групи в Мінську українська сторона неодноразово вимагала виведення сил бойовиків з Дебальцева. «Ми наполягаємо на дотриманні лінії розмежування, зафіксованої Меморандумом від 19 вересня 2014 року, і тому однією з ділянок для розведення має бути Дебальцеве, а також необхідна демілітаризація зони в районі населених пунктів на півдні Донецької області – Саханка, Кумачове, Комсомольське», – заявила Оліфер 21 грудня 2016 року.

XS
SM
MD
LG