Доступність посилання

ТОП новини

США пропонують Росії співпрацю щодо Сирії


Рекс Тіллерсон (на фото) вважає, що Вашингтон і Москва могли б координувати створення безполітних зон у Сирії
Рекс Тіллерсон (на фото) вважає, що Вашингтон і Москва могли б координувати створення безполітних зон у Сирії

Державний секретар США Рекс Тіллерсон запропонував Росії співпрацю щодо Сирії.

Як заявив він пізно ввечері 5 липня, Сполучені Штати відкриті для створення безполітних зон у Сирії в координації з Росією, а також до запровадження спільного механізму моніторингу припинення вогню та забезпечення доставки гуманітарної допомоги.

«Якщо наші дві країни співпрацюватимуть для встановлення стабільності, це закладе основу для прогресу у врегулюванні політичного майбутнього Сирії», – сказав Тіллерсон.

Президент США Дональд Трамп, який прибув із другим за майже півроку на посаді візитом до Європи пізно ввечері 5 липня, зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним вперше 7 липня на полях зустрічі «Групи двадцяти» в німецькому Гамбурзі, і сирійський конфлікт, як очікується, буде на порядку денному цих переговорів.

Зустрічі з Путіним передуватиме участь американського лідера в саміті «Тримор’я» в Польщі. Очікується, що на цьому форумі Трамп заявить про сприяння експорту природного газу зі США до країн Східної Європи, стурбованих залежністю від російських енергоресурсів.

Нинішні лідери Польщі висловили підтримку політиці Трампа та його поглядам на світ, від антиіммігрантських тем до очевидного послаблення підтримки міжнародних організацій.

XS
SM
MD
LG