Доступність посилання

ТОП новини

Рада не надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності депутата Дейдея


Євген Дейдей
Євген Дейдей

Верховна Рада не надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з фракції «Народний фронт» Євгена Дейдея.

За відповідне подання ГПУ про згоду на притягнення до кримінальної відповідальності проголосували 192 депутати з мінімально необхідних 226.

Перед цим голосуванням у ході засідання Дейдей заявив, що справа щодо нього має політичну складову. Він також закликав депутатів оцінити подання ГПУ по «совісті і закону».

3 липня регламентний комітет Верховної Ради визнав законним, але необґрунтованим і невмотивованим подання ГПУ про притягнення до кримінальної відповідальності Дейдея. У комітеті вважають, що подання базується на припущеннях, а законність отримання доказів є сумнівною.

У травні генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що у ході перевірки електронних декларацій підготовлені подання до Верховної Ради щодо зняття депутатської недоторканності з трьох депутатів, серед яких був Дейдей.

21 червня Луценко вніс до Верховної Ради подання на зняття депутатської недоторканності з народного депутата Євгена Дейдея, в діях якого слідчі «вбачають ознаки незаконного збагачення на суму 6,1 мільйона гривень».

10–14 липня Верховна Рада працює у режимі пленарних засідань. Після цього у липні завершується шоста сесія Верховної Ради.

XS
SM
MD
LG