Доступність посилання

ТОП новини

Президент України прибув із державним візитом до Грузії


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент України Петро Порошенко прибув із державним візитом до Грузії, повідомила адміністрація голови держави.

Як мовиться в повідомленні, програмою передбачені зустрічі голови української держави з президентом Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі, прем’єр-міністром Ґіорґі Квірікашвілі, головою парламенту Грузії Іраклі Кобахідзе. Планується підписання низки двосторонніх документів, спрямованих на поглиблення стратегічної співпраці між Україною та Грузією.

Також голови двох держав відкриють роботу бізнес-форуму у столиці Грузії Тбілісі.

У рамках візиту президент України також відвідає автономну республіку Аджарія, де зустрінеться з головою уряду Аджарії Зурабом Патарадзе. Також запланована спільна участь президентів України і Грузії в роботі інвестиційного круглого столу в Батумі, головному місті Аджарії.

Візит триватиме до середи, 19 липня.

Петра Порошенка, його дружину і українську делегацію зустріли на летовищі Тбілісі чільні грузинські посадовці – віце-прем’єр-міністр Александре Джеджелава, голова президентської адміністрації Ґіорґі Абашишвілі і радник президента, секретар адміністрації з міжнародних відносин Тенґіз Пхаладзе, повідомила прес-служба президента Грузії.

«Почався візит президента України до Грузії»

«Президент Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі і перша леді Мака Чічуа дали дружній обід на честь президента і першої леді України»

На сайті президента Грузії раніше повідомляли, що Порошенко прибуває з візитом на запрошення Марґвелашвілі в супроводі делегації, у складі якої і представники державних установ, і підприємці.

За повідомленням прес-служби голови грузинської держави, у вівторок у президентському палаці у Тбілісі відбудеться офіційне прийняття і переговори двох президентів, а потім прес-конференція і церемонія підписання двосторонніх документів.

Далі Порошенко покладе вінок до меморіалу на площі Героїв на честь військових, що загинули в боротьбі за територіальну цілісність Грузії, і відвідає Музей радянської окупації.

У середу Порошенко разом із Марґвелашвілі відвідає лінію сучасної російської окупації в селі Хурвалеті (це фактична межа з сепаратистською Південною Осетією, в якій стоять російські війська і яку, як і інший сепаратистський регіон Абхазію, Тбілісі визначив як території, окуповані Росією).

Крім того, мовиться в повідомленні, президент України зустрінеться з прем’єр-міністром і головою парламенту Грузії, а також разом із українськими підприємцями візьме участь у грузинсько-українському бізнес-форумі.

Цього ж дня Порошенко відвідає грузинські регіони Сванетію і Аджарію. У Сванетії, у стародавньому гірському містечку Местія, президент України відвідає традиційний історичний дім-музей родини Марґіані, музей історії й етнографії і традиційну сванську вежу. А в Аджарії, в Батумі він зустрінеться з керівником уряду автономії, відтак президенти обох країн відкриють грузинсько-український інвестиційний форум і візьмуть у ньому участь, повідомила прес-служба президента Грузії.

XS
SM
MD
LG