Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі заявляє, що не отримуватиме статус біженця


Колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі
Колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі

Колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що не збирається ставати біженцем і є «більше українцем, ніж більшість теперішніх депутатів». Про це він заявив у Facebook уночі 27 липня.

«Я живу в Україні вже понад 13 років, я брав участь у трьох революціях: революції на граніті та двох майданах! У мене лише одне єдине громадянство – українське, і їм не вдасться мене його позбавити!» – наголосив Саакшвілі.

Він додав, що не отримуватиме статус біженця.

«Зараз мене хочуть змусити отримати статус біженця. Цього не буде! Я буду домагатись законного права повернутись в Україну!» – відзначив Саакашвілі.

Комісія з питань громадянства при президентові України розглянула питання щодо громадянства Міхеїла Саакашвілі, заявляють у Державній міграційній службі. Також у відомстві зазначають, що президент видав указ про втрату громадянства. На сайті президента наразі немає указу щодо громадянства Міхеїла Саакашвілі.

Українського громадянства колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі набув у травні 2015 року відповідним наказом Петра Порошенка, після цього його призначили головою Одеської ОДА.

7 листопада 2016-го Міхеїл Саакашвілі оголосив про свою відставку з посади голови Одеської ОДА. Він пояснив це рішення корупцією в регіоні, яку, за його словами, підтримує влада України.

У Грузії, де нинішня влада звинувачує колишнього президента Саакашвілі в низці кримінальних злочинів, його позбавили громадянства після отримання ним українського.

XS
SM
MD
LG