Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім: Трамп підпише законопроект про санкції проти Росії


Президент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп має намір підписати схвалений Сенатом законопроект, яким затверджуються санкції проти російських громадян і компаній, запроваджені президентом Обамою слідом за анексією Криму, вторгненням на Донбас та ймовірним втручанням Росії в американські президентські вибори. Законопроект також передбачає розширення режиму санкцій.

Згідно із оприлюдненою ввечері 28 липня заявою Білого дому, президент Трамп ознайомився з законопроектом і схвалив його.

Ключовим для ініціаторів цього законопроекту є пункт, який зобов’язує президента сповістити Конгрес про намір внести будь-які значні зміни в режим санкцій і отримати згоду Конгресу на їх здійснення.

Законопроект був внесений до Сенату після приходу Дональда Трампа в Білий дім законодавцями, стурбованими його оприлюдненими публічно намірами поліпшити відносини з Росією і скепсисом щодо санкцій.

Законопроект, у якому також ідеться про санкції проти Ірану і Північної Кореї як покарання за випробування ракетної зброї, був схвалений обома палатами Конгресу майже одностайно, попри протести Білого дому і його нарікання, що Конгрес позбавляє чинного президента можливості здійснювати ефективну зовнішню політику.

Узгоджене рішення законодавців від обох партій з питання про санкції фактично позбавило президента Трампа можливості скористатися правом вето, на подолання якого потрібно дві третини голосів членів Конгресу.

XS
SM
MD
LG