Доступність посилання

ТОП новини

Тегеран стверджує, що кораблі США стріляли біля іранських кораблів


Авіаносець ВМС США, ілюстративне фото
Авіаносець ВМС США, ілюстративне фото

Іранський Корпус вартових Ісламської революції заявив, що авіаносець Військово-морських сил США Nimitz наблизився до патрульних кораблів Ірану і зробив попереджувальний постріл сигнальною ракетою. Іранська сторона називає це «провокаційним» і «непрофесійним» кроком. Корпус вартових твердить, що небезпечна взаємодія сталася у п’ятницю, 28 липня, у другій половині дня, після чого Nimitz і корабель супроводу залишили той район.

У повідомленні сказано, що американські кораблі перебували під спостереженням фрегатів Корпусу вартових Ісламської революції. Авіаносець надіслав вертоліт до іранської нафтогазової платформі «Ресалат» і близько підійшов до іранських кораблів, мовиться в повідомленнях іранських інформаційних агентств.

У США цієї заяви ще не коментували.

Минулого тижня патрульний корабель ВМС США в північній частині Перської затоки зробив попереджувальні постріли по кораблеві Корпусу вартових Ісламської революції, коли той наблизився до американського корабля, заявляли раніше військові США.

Центральне командування США повідомляло тоді, що корабель USS Thunderbolt здійснив попереджувальні постріли 25 липня після того, як іранський корабель проігнорував спроби встановити з ним радіозв’язок. В тому повідомленні йшлося про те, що корабель Корпусу вартових Ісламської революції здійснив «небезпечну і непрофесійну взаємодію» в міжнародних водах і проігнорував попереджувальні сирени і сигнальні ракети з американського корабля Thunderbolt.

XS
SM
MD
LG