Доступність посилання

ТОП новини

У СБУ підтверджують дані про ув’язнення блогера Неделяєва в окупованому Луганську


Юрій Тандіт
Юрій Тандіт

У Службі безпеки України підтверджують інформацію про те, що в підконтрольному проросійським сепаратистам Луганську засудили до 14 років тюремного ув’язнення за проукраїнську позицію блогера Едуарда Неделяєва. Про це в коментарі Радіо «Донбас.Реалії» заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт.

За його словами, блогер офіційно визнаний заручником сепаратистів і він є у списках на обмін в рамках мінських домовленостей.

«Едуард Неделяєв він є у списках України, яка подає ці списки в Мінську на усіх рівнях. Він є заручником офіційно. І ми будемо боротися за спасіння та звільнення Едуарда», – заявив Тандіт.

2 серпня про затримання блогера заявив на своїй сторінці в Facebook волонтер, колишній журналіст та учасник АТО Родіон Шовкошитний. За його словами, Неделяєв писав тільки у соцмережі Facebook про Луганськ, про життя в окупованому місті та про те, як воно змінюється.

Раніше радник голови СБУ Юрій Тандіт повідомляв про 137 українських громадян, які на сьогодні перебувають у заручниках бойовиків на Донбасі.

Як пише один із сайтів сепаратистів, вирок Неделяєв винесли 28 липня. Бойовики звинувачують Неделяєва у тому, що він «користуючись соціальними мережами і месенджерами, поширював в інтернеті негативну інформацію про жителів «ЛНР», принижував честь і гідності громадян, намагався розпалити ненависть і ворожнечу щодо російської нації», а також «передавав представникам іноземної розвідки дані, які можуть завдати шкоди державі, з метою підірвати основи національної безпеки».

Радіо «Донбас.Реалії» є проектом Української редакції Радіо Свобода, що подає новини і їхній аналіз із обох боків лінії розмежування. Радіо «Донбас.Реалії» мовить у Маріуполі на частоті 88 FM, Авдіївці 95,7 FM, Бахмуті 87,9 FM, Волновасі 100,3 FM, Щасті 88 FM, Мар’їнці 95,3 FM, в Слов’янську та Краматорську 90,4 FM, Лисичанську, Сєвєродонецьку та Рубіжному 88,2 FM, а також в ефірі Громадського радіо з 19:00 до 20:00 та радіо «Пульс» з 06:10 до 07:00.

XS
SM
MD
LG