Доступність посилання

ТОП новини

Полторак: в урочистостях до Дня незалежності візьмуть участь військові підрозділи з країн НАТО


Військовий парад з нагоди Дня незалежності України, Київ, 24 серпня 2015 року
Військовий парад з нагоди Дня незалежності України, Київ, 24 серпня 2015 року

Міністр оборони України Степан Полторак заявляє, що в урочистостях до Дня незалежності України візьмуть участь військові підрозділи з 10 країн НАТО.

«Ми запросили взяти участь в урочистих заходах з нагоди святкування Дня незалежності України наших закордонних партнерів, своїх закордонних колег – представників оборонних відомств і міністрів оборони країн-партнерів, з якими ми співпрацюємо, проводимо спільні навчання, які допомагають нам реформувати вітчизняне військо і оборонне відомство за стандартами НАТО, – сказав міністр оборони.

Останніми роками в Києві з нагоди Дня незалежності в центрі Києва проводили військові паради, проте деякі користувачі соцмереж критикували цю ідею, називаючи це недоречним в умовах, коли військова техніка потрібна у зоні бойових дій на сході України. Минулого року на параді була військова техніка.

Україна не є членом НАТО. У червні Верховна Рада схвалила закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо зовнішньополітичного курсу України», президент його вже підписав. Цей документ визначає вступ до НАТО пріоритетом України.

XS
SM
MD
LG