Доступність посилання

ТОП новини

Родичі заступника голови департаменту Нацполіції придбали дороге майно після його підвищення – «Схеми»


Родичі заступника голови департаменту захисту економіки Національної поліції Ігоря Звездіна стали власниками квартир у Києві та Дніпрі й таунхаусу під Києвом після його підвищення по службі. Про це йдеться у сюжеті програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»).

Навесні 2017-го право власності на вже готову квартиру оформив на себе Валерій Звездін – батько посадовця (майнові права на неї були придбані в грудні 2015-го). У квітні 2017 року він також придбав ділянку та частину таунхаусу на 124,6 квадратних метра у Вишгороді. З 2014-го Валерій Звездін також володіє автомобілем Toyota Highlander, право на управління яким є у поліцейського Ігоря Звездіна.

Заступник начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції Ігор Звездін
Заступник начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції Ігор Звездін

Коли Ігор Звездін працював начальником управління захисту економіки Нацполіції в Дніпропетровській області в 2016 році, його теща сплатила пайовий внесок і згодом отримала акт прийому-передачі квартири в новобудові в Дніпрі.

За словами батька Ігоря Звездіна Валерія, кошти на майно він заробив у Росії. «Я працюю в Сургуті заступником директора будівельної компанії. 25 років там працюю. Зараз так, перебуваю тут (в Україні), у відпустці», – зазначив він. Ігор Звездін на письмовий запит «Схем» на час виходу передачі не відповів.

Із задекларованого власного майна родини Ігоря Звездіна – квартира та будинок у Луганську, два автомобілі й кошти в розмірі близько 75 тисяч доларів. Ігор Звездін працює правоохоронцем понад 18 років, його дружина Наталія Звездіна – співробітниця Генеральної прокуратури України.

У серпні-листопаді 2015 року Ігор Звездін очолював управління протидії злочинності в Луганській області. У листопаді 2015-грудні 2016 року він був начальником управління захисту економіки Нацполіції у Дніпропетровській області, а від грудня 2016 року обіймає посаду заступника начальника департаменту захисту економіки Національної поліції України.

XS
SM
MD
LG