Доступність посилання

ТОП новини

КНДР заявляє, що утримується від пусків ракет по території США


Північнокорейський лідер Кім Чен Ин оглядає міжконтинентальну балістичну ракету «Хвасон-14»
Північнокорейський лідер Кім Чен Ин оглядає міжконтинентальну балістичну ракету «Хвасон-14»

Північна Корея 15 серпня перевела свою армію у стан підвищеної бойової готовності, але водночас заявила, що тим часом утримується від пусків ракет по території США. У заяві офіційного інформаційного агентства Пхеньяна йдеться про те, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин наказав своїй армії завжди бути готовою до ракетного удару, але сказав, що ще якийсь час спостерігатиме за тим, що роблять Сполучені Штати, перш ніж ухвалювати рішення про пуск ракет.

«Він сказав, що американські імперіалісти самі затягнули собі петлю на шиї своєю безрозсудною воєнною конфронтацією, і додав, що ще трохи поспостерігає за дурною поведінкою янкі, дивлячись, як вони щохвилі переживають свою жалюгідну долю», – мовиться в заяві про Кім Чен Ина.

«Сполучені Штати, які першими вчинили провокацію з наближенням до нас безлічі стратегічних ядерних установок, мають спочатку ухвалити правильне рішення і показати через дії, що вони хочуть послабити напруженість на Корейському півострові та запобігти небезпечному військовому зіткненню», – передає слова лідера КНДР інформаційне агентство.

«Якщо ж, – сказав Кім, – янкі продовжать свої надзвичайно небезпечні безрозсудні дії, випробовуючи стриманість КНДР, вона ухвалить важливе рішення, про яке вже заявлено».

Міністр оборони США Джим Меттіс заявив журналістам у Вашингтоні 14 серпня, що Сполучені Штати готові знешкодити будь-яку ракету, випущену по їхній території, а такий пуск розглядатиметься як акт війни. «Якщо вони стрілятимуть по Сполучених Штатах, це може швидко перерости у війну», – наголосив очільник Пентагону.

Днями у Пхеньяні оголосили, що розробляють план випробувального ракетного удару, що має охопити з усіх боків у міжнародних водах американський острів Гуам у Тихому океані з його важливими військовими базами.

XS
SM
MD
LG