Доступність посилання

ТОП новини

Інтерпол: картини з кримського музею не перебувають в міжнародному розшуку


Картини з Музейного фонду України митців XVIII–XIX століття, які в березні 2014 року передали в Сімферопольський художній музей, не перебувають у міжнародному розшуку Інтерполу. Про це повідомив начальник департаменту Інтерполу і Європолу НПУ Василь Неволя, передає сайт Крим.Реалії.

«ГПУ тільки надіслало нам через відповідний підрозділ Національної поліції запит про оголошення в розшук. А питання про його оголошення зараз вирішується на рівні Києва. Ми не вирішуємо, що робити. Ми дивимося, наскільки це звернення до нас відповідає стандартам і умовам для того, щоб якийсь об’єкт мистецтва оголошувався в розшук», – розповів Неволя.

При цьому він не зміг відповісти на запитання, коли відомство визначиться, оголошувати картини з Сімферопольського музею в розшук чи ні.

17 серпня управління Національної поліції в автономній республіці Крим повідомило, що 52 картини з Музейного фонду України митців XVIII–XIX століття, які в березні 2014 року незаконно передали в Сімферопольський художній музей, оголосили в державний та міждержавний розшук.

Пізніше в підконтрольному Москві мінкульті окупованого Криму зазначили, що картини, оголошені в розшук управлінням Нацполіції в Автономній республіці Крим, належать Сімферопольському художньому музею, де і перебувають зараз.

18 лютого 2014 року Сімферопольський художній музей відправив до Маріупольської картинної галереї імені Куїнджі 53 роботи російських художників XVIII–XIX століть. Виставка планувалася до 31 травня 2014 року, але була закрита раніше, оскільки кримські музейники вимагали повернути експонати. За даними російських ЗМІ, наприкінці березня 2014 року картини з маріупольського музею забрала група відставних військових з Криму і доставила полотна на анексований півострів.

XS
SM
MD
LG