Доступність посилання

ТОП новини

Ердоган розкритикував голову МЗС Німеччини через заяви про втручання Туреччини у вибори в ФРН


Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган розкритикував міністра закордонних справ Німеччини Зіґмара Ґабріеля після його заяв на адресу турецького лідера щодо втручання у майбутні вибори в Німеччині.

«Він не знає свого місця. Як ти розмовляєш із президентом Туреччини? Знай своє місце», – висловився Ердоган 19 серпня на адресу Ґабріеля під час виступу в південно-західній турецькій провінції Денізлі.

Такі слова Ердогана прозвучали на наступний день після того, як він закликав етнічних турків у Німеччині голосувати проти християнських демократів (ХДС), соціал-демократів (СПД) та Партії зелених на загальних виборах наступного місяця, заявивши, що «вони всі є ворогами Туреччини».

Ґабріель сказав, що це зауваження було «безпрецедентним втручанням» у суверенітет Німеччини.

Близько одного мільйона етнічних турків, які проживають в Німеччині, мають право голосу в цій країні. Більшість з них підтримали Ердогана на квітневому референдумі.

За понад рік відносини між двома союзниками по НАТО погіршилися, особливо після невдалої спроби перевороту у Туреччині в липні 2016 року. 22 німецьких громадяни були заарештовані незабаром після цього, дев’ятеро з них досі у в’язниці, зокрема правозахисники і журналісти.

XS
SM
MD
LG