Доступність посилання

ТОП новини

США запровадили санкції проти росіян і китайців через Північну Корею


Північнокорейський плакат проти західних санкцій із написом «Ніхто не зупинить нас на нашому шляху!»
Північнокорейський плакат проти західних санкцій із написом «Ніхто не зупинить нас на нашому шляху!»

Сполучені Штати Америки додали до своїх списків на економічні й індивідуальні санкції низку компаній і фізичних осіб, головно з Китаю і Росії – в Міністерстві фінансів США їх назвали причетними до надання допомоги режимові Північної Кореї і її ракетній і ядерній програмам.

У новому списку – п’ять китайських компаній і одна російська, а також четверо громадян Росії і один Китаю. Крім того, санкції через зв’язки з Пхеньяном накладені на дві компанії з Сінгапуру і дві з Намібії, а також на північнокорейця, керівника однієї з намібійських компаній.

Як мовиться в повідомленні міністерства, нові підсанкційні, серед іншого, також допомагали північнокорейському режимові «експортувати» працівників за кордон, де вони заробляють кошти для режиму, а також давали можливість іншим північнокорейським компаніям, що вже перебувають під санкціями, здобувати доступ до американської і світової фінансової системи.

Санкції передбачають, зокрема, блокування можливих наявних активів підсанкційних на території США чи заборону американським юридичним і фізичним особам вести справи з ними.

Як і попередні адміністрації США, адміністрація президента Дональда Трампа прагне перешкодити розвиткові ракетно-ядерної програми Пхеньяна.

XS
SM
MD
LG