Доступність посилання

ТОП новини

Жертвами терактів у США та Європі стали менше ніж 1% від загальної кількості загиблих у таких нападах – дослідження


Силовики Афганістану на місці одного з терористичних нападів, Кабул, 31 липня 2017 року
Силовики Афганістану на місці одного з терористичних нападів, Кабул, 31 липня 2017 року

Терористичні напади в Сполучених Штатах та Європі привертають найбільшу увагу засобів інформації, але на ці регіони торік припав незначний відсоток смертей від таких нападів, мовиться в новому дослідженні університету Меріленда.

У звіті, опублікованому 23 серпня, повідомлено, що на Західну Європу та Північну Америку припадає менш як один відсоток з 34 тисяч 666 людей, загиблих під час терактів у 2016 році, а частка нападів у цих регіонах становить менше ніж 2% від усіх атак.

Натомість такі країни, як Афганістан, Пакистан, Ірак, Сирія та Ємен, зазнали найчастіших і смертельних нападів. Згідно зі звітом, атаки екстремістського угруповання «Ісламська держава» та її філій були зосереджені передусім в Іраку, Сирії, Пакистані, Афганістані, Нігерії та інших країнах Близького Сходу, Південної Азії та Африки.

Зокрема, в Іраку стався у 2016 році напад із найбільшою кількістю жертв, коли нападники-смертники підірвали вантажівку поблизу торговельного центру в Багдаді, в результаті чого загинуло не менш як 382 людини.

У Південній Азії сталися 27% усіх нападів, жертвами яких стали 22% від загального числа загиблих у 2016 році.

XS
SM
MD
LG