Доступність посилання

ТОП новини

Бюджет-2018 з’явиться вчасно і буде більшим за теперішній – посадовці


Степан Кубів
Степан Кубів

Проект бюджету на 2018 рік має бути представлений 15 вересня, заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

«На даний момент бюджет погоджений із міністерствами в структурі балансу, проведена спільна нарада з участю президента України, прем’єр-міністра, голови Верховної Ради, представників фракцій для того, щоб представити бюджет вчасно – 15 вересня 2017 року», – сказав Кубів.

Зупинилися на 10 пріоритетах, які є складовими реформ, зазначив міністр, не розкриваючи, які саме ці пріоритети.

Бюджет-2018 буде більшим за теперішній, зазначила в коментарі Радіо Свобода перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.

«Наша економіка зростає, і доходи наші теж зростуть. Постійне зниження дефіциту – це напрямок, у якому ми працюємо. Плюс у нас є певні зобов’язання, які ми на себе взяли, в тому числі перед міжнародними партнерами за програмою Міжнародного валютного фонду. Тому в цьому році граничний дефіцит, який ми не маємо права перевищити, становить близько 3 відсотків, наступного року – 2,4%», – зауважила Маркарова.

Бюджет-2017 за результатами першого півріччя був перевиконаний, а кошти перерозподілені на субсидії, безпеку та оборону, програму реімбурсації за медичним напрямком, кілька освітніх програм і ті напрямки, в яких спостерігалась критична потреба, пояснила заступник міністра фінансів.

Раніше чільні українські посадовці звертали увагу, що бюджет на 2018 рік має передбачити фінансування низки реформ, які нині здійснює Україна.

XS
SM
MD
LG