Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині російсько-німецького громадянина звинуватили в замаху на вбивство футбольної команди


Поліція біля дому, де жив звинувачений, після його затримання, Ротенбург, 21 квітня 2017 року
Поліція біля дому, де жив звинувачений, після його затримання, Ротенбург, 21 квітня 2017 року

У Німеччині прокуратура оголосила обвинувачення в замаху на вбивство чоловікові з громадянствами Німеччини і Росії, якого підозрюють у намаганні підірвати автобус із гравцями футбольної команди «Боруссія» з Дортмунда.

Як заявила прокуратура Дортмунда, чоловіка, названого як Сергій Ф., обвинувачують у 28 замахах на вбивство у зв’язку з влаштованими у квітні біля автобуса команди вибухами.

Також його обвинувачують у заподіянні тяжких тілесних ушкоджень і влаштуванні вибуху.

Раніше у федеральній прокуратурі Німеччини заявляли, що 28-річний підозрюваний сподівався заробити гроші на очікуваному зниженні біржової ціни акцій клубу «Боруссія» в разі загибелі його гравців.

11 квітня на околиці Дортмунда пролунали три вибухи біля автобуса з футболістами клубу, які прямували на матч на стадіоні неподалік. Вони призвели до поранення одного гравця і одного працівника поліції, був пошкоджений автобус.

Випадок спершу розглядали як теракт – на його місці знайшли записку, зміст якої сприймали як натяк на ісламістський підтекст. У зв’язку з цим затримали іракця, підозрюваного у членстві в екстремістському угрупованні «Ісламська держава», але він виявився не причетним до нападу.

XS
SM
MD
LG