Доступність посилання

ТОП новини

Мусульмани святкують Курбан-байрам


Мусульмани моляться в мечеті кримського села Ближнє, фото минулорічне
Мусульмани моляться в мечеті кримського села Ближнє, фото минулорічне

У п’ятницю мусульмани всього світу відзначають одне зі своїх найбільших свят Ід аль-Адха, яке цьогоріч припадає на 1 вересня. Низка головно мусульманських народів, переважно тюркськомовних, називає це свято Курбан-байрам чи схожими назвами. Як повідомили у Духовному управлінні мусульман України, урочисті заходи сьогодні триватимуть на території мечеті Ар-Рахма («Милосердя») в Києві.

Крім того, у всіх мечетях анексованого Росією Криму зранку відбувся святковий молебень. У Сімферополі запланований намаз (мусульманська молитва) у залі Палацу культури профспілок. Понеділок, 4 вересня, в Криму оголошено вихідним днем.

«Нелегкі випробування випали на долю кримських татар в окупованому Криму, а щирі почуття віруючих оцінюється окупантами як екстремізм.
Але стійкість та сила духу вселяють впевненість, що ми обов’язково разом пройдемо всі випробування та подужаємо ворога», – написав на сторінці у Facebook з нагоди свята уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Ід аль-Адха, або Курбан-байрам – одне з головних свят в ісламському календарі, що знаменує закінчення хаджу. У це свято як обряд поклоніння мусульмани здійснюють заколення жертовної тварини. Курбан-байрам також називають святом жертвопринесення.

XS
SM
MD
LG