Доступність посилання

ТОП новини

Ураган «Ірма» поширився на нові території у Карибському басейні


Ураган «Ірма» вирує у місті Фахардо, Пуерто-Рико, 6 вересня 2017 року
Ураган «Ірма» вирує у місті Фахардо, Пуерто-Рико, 6 вересня 2017 року

Атлантичний ураган «Ірма» 8 вересня вступив на острови Теркс і Кайкос, після того як увірвався у Карибський басейн і попрямував до Флориди.

Згідно з даними Національного центру ураганів, рівень потужності урагану знижено з 5-ї категорії до 4-ї, але він все ще залишається «надзвичайно небезпечний». Швидкість вітру сягає 250 кілометрів на годину.

Ураган «Ірма» пройшов усією територією Карибського басейну, зачепивши Британські Віргінські острови, Ангілью, Сен-Мартен, Сен-Бартелемі, а також Сент-Кітс і Невіс.

Організація Об’єднаних Націй заявила, що близько 37 мільйонів людей можуть постраждати від буревію, коли він досягне Флориди. Тамтешня влада попередила населення про готовність евакуюватися в будь-який момент.

У Маямі сотні людей вишикувалися в чергах за фасованою водою, а водії – за пальним.

Міжнародний Червоний Хрест заявляє, що від «Ірми» вже постраждали близько 1,2 мільйона людей, і ця кількість може зрости.

Президент США Дональд Трамп закликав людей бути «пильними і обережними». Трамп сам володіє нерухомістю на набережній у Палм-Біч, а також на острові Сен-Мартен, спустошеному штормом.

За останніми даними, через ураган «Ірма» загинули щонайменше 11 людей.

XS
SM
MD
LG