Доступність посилання

ТОП новини

Північна Корея погрожує США «болісним» ударом через санкції ООН


Лідер КНДР Кім Чен Ин спостерігає за випробуванням ракет, травень 2017 року
Лідер КНДР Кім Чен Ин спостерігає за випробуванням ракет, травень 2017 року

Північна Корея заявляє, що Сполучені Штати зазнають «великого болю», якщо Вашингтон доб’ється ухвалення резолюції ООН про суворіші санкції проти Пхеньяна.

Міністерство закордонних справ Північної Кореї 11 вересня заявило, що країна «готова і використає будь-які форми крайніх засобів» проти Сполучених Штатів. Повідомляється, що ці заходи призведуть до того, що Америка відчує «найбільшого болю і страждань, які вона будь-коли переживала за всю свою історію».

ООН схвалила прохання Сполучених Штатів провести 11 вересня голосування стосовно нових санкцій проти Північної Кореї за продовження нею порушень резолюцій ООН про заборону ядерних випробувань і запуску балістичних ракет.

Раніше Сполучені Штати поширили проект резолюції із закликом до повної заборони на постачання нафтопродуктів в Північну Корею і ембарго на експорт його текстилю. Пропонується також заморозити активи країни і її лідера Кім Чен Ина і заборонити йому та іншим офіційним особам подорожувати за кордон. Напередодні офіційні особи США поширили нову пропозицію, в якій дещо пом’якшена норма про нафтове ембарго, втім, деталей немає.

Наразі невідомо, чи підтримають Росія і Китай, головні союзники Північної Кореї, нові суворі кроки проти Пхеньяна. Обидві країни мають право вето у Раді безпеки ООН.

XS
SM
MD
LG